Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Παρουσίαση προγράμματος

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μερικά από τα πειράματα τα οποία υλοποίησαν στο πλαίσιο του προγράμματος τη φετινή σχολική χρονιά. Την παρουσίαση παρακολούθησαν επίσης ο σχολικός σύμβουλος κος Νικολαΐδης Αλέξανδρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κος Φάλλιας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Τα πειράματα ήταν όλα με απλά υλικά, με υλικά καθημερινής χρήσης, από αυτά που βρίσκουμε στην κουζίνα του σπιτιού, στην αποθήκη ακόμα και άχρηστα υλικά που πετάμε στα σκουπίδια. Πειράματα που έχουν κάποια πρωτοτυπία, που προκαλούν έκπληξη και ανατρέπουν τις προβλέψεις μας. Πειράματα που είναι πιο πολύ παιχνίδια, αλλά κρύβουν από πίσω τους κάποια εξήγηση και ένα φυσικό φαινόμενο.Στην παρουσίαση υπήρχε και αλληλεπίδραση με το κοινό καθώς σε πολλά πειράματα κλήθηκαν να συμμετέχουν και ορισμένοι από τους θεατές μαθητές.

Οι ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στην παρουσίαση ήταν οι :
1. Νεροδαμαστές (Αργυροπούλου Φανή, Χασάπη Εμμανουέλλα, Ξενιώτης Θανάσης και Πατρής Διονύσης)
2. Ύδωρ πνοής (Μιχαηλίδου Χριστίνα-Μαρία, Κουσίδου Άννα, Καλιακού Φωτεινή, Μπαραλιάκου Ζέτα)
3.  Δανιηλίδης Αλέξανδρος, Μαλαματίδης Μενέλαος
4. Μαρκοπούλου Κυριακή, Σεϊτανίδου Κορίνα, Νατσιού Μαριλένα, Αθανασίου Σοφία-Παρασκευή και Ανδρέου Αθηνά

Οι μαθητές και μαθήτριες εργάστηκαν μεθοδικά και υπομονετικά για την προετοιμασία της παρουσίασης και πραγματοποίησαν τα πειράματα με κέφι και ενθουσιασμό, προσπαθώντας να μεταφέρουν στους συμμαθητές τους τη χαρά και την ευχαρίστηση που αισθάνθηκαν και οι ίδιοι τη φετινή χρονιά κατά την υλοποίηση του προγράμματος. Στο τέλος όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Τασχουνίδης Ευστάθιος (Φυσικός)
Παπαθεοφάνους Γαβριήλ (Φυσικός)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου